Crna hronika
0

Predložen pritvor za napadače na povratnicu u Prijedoru

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora da Admira Brdara (21) i Rasima Hopovca (19), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva nad Eminom Čaušević iz mjesta Tukovi kod Prijedora, potvrdila je večeras Feni glasnogovornica ovog tužilaštva Maja Đaković-Vidović.

Brdar i Hopovac se sumnjiče da su 6. januara ove godine, oko 19:30 sati, Emini Čaušević u njenoj kući nanijeli tjelesne povrede, te otuđili nakit i novac.

Đaković-Vidović je precizirala da je tužilac predložio mjeru pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te naročitih okolnosti koje opravdaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

Pritvor je predložen i iz razloga vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičom djelu za koje se može izreći kazna od 10 godina zatvora ili teža kazna, a koje posebno teško s obzirom na način izvršenja i njegove posljedice.

Tužilac smatra i da bi puštanje na slobodu osumnjičenih moglo rezultirati stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i mira, odnosno uznemirenja javnosti.

O prijedlogu da određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog sud u Banjoj Luci.