|

Predložen pritvor za Kuduzovićevu kriminalnu grupu

Predložen pritvor za Kuduzovićevu kriminalnu grupu
2
Piše: D. Brkić
15.2.2013. u 18:29
9
komentara
2

dijeljenja
Predložen pritvor za Kuduzovićevu kriminalnu grupu Tuzla
Tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji Kantonalnog suda u Tuzli predložio određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za osobe koje su uhapšene jučer na području Općine Gradačac u akciji Federalne uprave policije.
Riječ je o kriminalnoj grupi koju je predvodio Elvir Kuduzović (33), koja je formirana 2006. godine, a pritvor je predložen i za: Alena Kuduzovića (36), Rešu Kuduzovića (60), Emira Ademovića (37), Marka Šokčevića (50), Amera Emića (36), Ismara Kapetanovića (31), Emira Delića (43) i Elvedina Mašića (36) zbog postojanja osnovane sumnje da su se bavili organizovanim kriminalom.

Svi uhapšeni, izuzimajući Šokčevića koji je iz Pelagićeva i Mašića koji je iz Srebrenika, nastanjeni su na području Općine Gradačac i uz njihova imena se vezuju krivična djela iznude, lihvarstva, samovlašća, prevare, teških krađa, nedozvoljenog držanja oružja, neovlaštene proizvodnje droge, krivotvorenja isprava, zloupotrebe položaja, odavanje službene tajne, ugrožavanja sigurnosti, lažnog prijavljivanja i krivotvorenja isprava.

Sumnja se kako je Elvir Kuduzović 2006. godine organizovao i rukovodio kriminalnom grupom sve do februara 2013. godine. Pored krivičnih djela organizovanog kriminala sumnja se kako je Elvir Kuduzović počinio još sedam krivičnih djela, Alen i Emir Kuduzović po pet, Marko Šokčević četiri, Rešo Kuduzović i Ismar Kapetanović po tri, Amer Emić dva i Elvedin Mašić jedno krivično djelo.

Pretresom objekata koje su koristili pronađena je i oduzeta veća količina oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, vozila, veća količina novca u različitim valutama i drugi predmeti koji potiču iz izvršenja ili su korištena za izvršenja krivičnih djela. Kantonalno tužilaštvo vodi istragu protiv još dvije osobe.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...