Općinskom sudu Sarajevo
11

Predložen pritvor za Kemala T. nakon pucnjave i smrti muškarca u Sarajevu

Piše: M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Kemalu T. nakon pucnjave koja se u subotu navečer desila u sarajevskom naselju Otes, a jedna osoba pronađena mrtva.

Pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi boravkom na slobodi utjecao na svjedoke ili prikrio ili uništio dokaze.

Za sada se sumnjiči za izazivanje opće opasnosti, a da li će mu se još neko djelo staviti na teret zavisi od nalaza obdukcije i rezultata drugih vještačenja kojima će biti utvrđeno na koji način je M. Kovačević preminuo.

IZ MUP-a KS ranije je saopćeno kako je uviđajem konstatovano da je Kovačević preminuo od posljedica ranjavanja vatrenim oružjem.

Osumnjičeni Kemal T. (1978.) iz Prijepolja, nastanjen u Sarajevu, i A. M. (1980.) iz Novog Pazara, nastanjena u Sarajevu, privedeni su nakon što je 5. januara u 18:40 sati prijavljeno da je u ulici Sastavci, općina Ilidža, pronađeno beživotno tijelo. Dežurni ljekar Hitne medicinske pomoći KS konstatovao je smrt.

Uviđaj su obavili službenici MUP-a KS u prisustvu dežurnog tužioca i sudskog vještaka medicinske struke. Kovačevićevo tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje se vrši obdukcija i drugi nalazi.

Nakon ispitivanja A. M. je puštena na slobodu, dok je K.T. predat Tužilaštvu KS.