|

Predložen pritvor za Fazlića i Delalića

Predložen pritvor za Fazlića i Delalića
0
S
Piše: N. J.
26.1.2011. u 15:25
0
komentara
0

dijeljenja
Predložen pritvor za Fazlića i Delalića Foto: Ilustracija
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je nadležnim sudovima da odredi pritvor Kenanu Fazliću (1992) i maloljetnom B. D. (1993), koji su osumnjičeni za pucnjavu u kojoj je, prije dva dana, ranjen Eldin Bitići (1988), potvrđeno je za Sarajevo-x.com u Tužilaštvu.
Proteklih dana je već pisano da je zajedno s Fazlićem Bitićija napao Benjamin Delalić, sin Ramiza Delalića Ćele. U Tužilaštvu je rečeno da je Kantonalnom sudu predloženo da odredi pritvor Fazliću zbog sumnje da je počinio krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

Delalić se, pak, sumnjiči za izazivanje opće opasnosti i nanošenje lakih povreda Bitićiju, te je sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu predloženo da mu odredi pritvor. Tužilaštvo je također od sudije za maloljetnike zatražilo pokretanje pripremnog postupka protiv Delalića. Sudija će o pritvoru za Delalića odlučiti u četvrtak ujutro, baš kao i Kantonalni sud o pritvoru za Fazlića.

Podsjetimo, Bitići je teško ranjen u ponedjeljak uvečer u pucnjavi na Dobrinji, no i pored toga je svojevoljno napustio bolnicu Koševo iako su mu doktori preporučivali hospitalizaciju i odlazak na operaciju kako bi mu izvadili metak koji je ostao u njegovom tijelu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.