Strani državljani
0

Predložen pritvor za dvije osobe uhapšene na sarajevskom aerodromu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Postupajući tužitelj, nakon ispitivanja osumnjičenih, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osobe, strane državljane koji su lišeni slobode u zoni ograničenog kretanja Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za Tayba Toufika, rođenog 1988. godine u Alžiru, državljanina Alžira, te Ben Zekrija Chiheba Edinnea, rođenog 1994. godine u Tunisu, državljanina Tunisa.

Mjera pritvora, između ostalog, predložena je iz razloga postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenih s obzirom na to da se radi o stranim državljanima, koji bi mogli postati nedostupni pravosuđu BiH.

Navedni osumnjičeni otkriveni su i lišeni slobode u zoni ograničenog kretanja na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na mjestu i prostoru gdje pristup građanima nije dozvoljen, bez provedenih kontrola i procedura.

Osumnjičeni se terete za krivično djelo krijumčarenja ljudi iz članka 189. KZ BiH, a Sud BiH uvažio je prijedlog tužiteljstva te odredio pritvor osumnjičenima.