Ubila nevjenčanog supruga
0

Predložen pritvor za Dušanku Mihajlović

SRNA
Kozarska Dubica
Kozarska Dubica
Pedesetčetverogodišnja Dušanka Mihajlović iz Mlječanice kod Kozarske Dubice danas je tokom saslušanja u prijedorskoj kancelariji Okružnog tužilaštva Banjaluka priznala da je u novembru drvenom nogom od stola usmrtila, a potom u svinjcu zapalila tijelo svog nevjenčanog supruga Boška Šipke (68) iz Krive Rijeke kod Kozarske Dubice.

Dežurni tužilac Vukašin Kondić rekao je da je, nakon saslušanja, za Mihajlović Okružnom sudu u Banjaluci predložio mjeru pritvora.

 ''Uz to sam i predložio psihijatrijsko vještačanje, kako bi se ustanovilo da li je žena koja je priznala da je ubila svog supruga u trenutku izvršenja ubistva bila uručunljiva ili ne'',  istakao  je tužilac Kondić.

  On je naveo da je Dušanka Mihajlović otkrila i motive koji su je naveli da ubije supruga.

  ''Priznala je da je u vanbračnoj zajednici sa pokojnikom teško živjela, te da je on bio sklon nasilju i agresivnom ponašanju. Navela je da je bio alkoholičar, da ju je često tukao i tvrdila da to zlostavljanje nije mogla da podnese, te da joj je u jednom trenutku‚ 'pukao film'. Tada se i odlučila na ubistvo'', dodao je Kondić .

 Ovaj stravičan zločin desio se u selu Kriva Rijeka kod Kozarske Dubice, gdje su živjeli Dušanka i Boško, a otkriven je 24. maja kada je policiji rođak ubijenog prijavio njegov nestanak.

  Policija i dežurni tužilac su na zgarištu zapaljenog svinjca na porodičnom imanju u Krivoj Rijeci pronašli nagorjele skeletne ostatke ubijenog Boška Šipke.
      Iste večeri uhapsili su Dušanku Mihajlović koja je i policiji priznala zločin.