"Mašina"
0

Predložen pritvor za Ćopića, Nižol i Mrđen će se braniti sa slobode

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Specijalno tužilaštvo RS-a zatražilo je danas određivanje mjere pritvora za Zorana Ćopića, jednog od najbližnih saradnika odbjeglog crnogorskog narkobosa Darka Šarića, dok će direktori Ćopićevih firmi "Avio-rent" Drago Nižol i "Agrokopa eksport-import" Ljubo Mrđen biti pušteni da se brane za slobode, potvrdila je Feni Dragica Tojagić, portparol Specijalnog tužilaštva RS-a.

O predloženoj mjeri pritvora za Ćopića, koji je prije dva dana uhapšen u Banjoj Luci zbog sumnji da je preko firmi koje su u njegovom vlasništvu oprano oko 14 miliona KM, novca Darka Šarića, izjasnit će se sud u narednom periodu.

Zoran Ćopić je pred tužioca Specijalnog tužilaštva doveden iz policije na saslušanje jučer u večeranjim satima, a Nižol i Mrđen danas u jutarnjim satima.

Novih hapšenja u akciji “Mašina”, koju je pokrenulo ovo tužilaštvo danas nije bilo, a okončani su i svi pretresi imovine koju je Ćopić imao u RS-u i za koju postoji sumnja da je iskorištena u pranju novca Darka Šarića.

Iz preduzeća "Agrokop eksport-import" i "Avio rent", kao i Šećerane u Bijeljini, a koja su u većinskom vlasništvu Zoran Ćopića, te Pavlović banke, izuzeta je dokumentacija, nakon što je Specijalno tužilaštvo pokrenulo akciju “Mašina”, jer postoje osnovi sumnje da je u privredne tokove u RS preko firmi Zorana Ćopića ubačena veća količina novca koji potiče iz krivičnog djela nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga.