Nakon zaplijene 155 kg skanka
0

Predložen pritvor za četiri osobe

Sarajevo-x.com
Tužilaštvo BiH je danas uputilo prijedlog Sudu BiH za određivanje pritvora Mersudinu Mešanoviću (39), Nerminu Smajloviću (32), Mustafi Beganoviću (40) i Mersiji Buljubašić (40), koji su osumnjičeni da su pripadnici organizovane kriminalne skupine koja se već duže vrijeme bavila krijumčarenjem droge. Policija je uhapsila i Elvira Husarića (34) koji je bio u bjekstvu.

Naime, Mešanović, Smajlović, Beganović, Buljubašićeva i Husarić uhapšeni su nakon što su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u kamionu “IVECO” koji je jučer pretresen na graničnom prijelazu Klobuk, u blizini Trebinja, pronašli 155 kilograma skanka.

Kaminom je upravljao Nermin Smajlović, a droga, zamotana u folije i razdijeljena u 150 pakovanja bila je skrivena u duplom dnu, takozvanom bunkeru kamiona.

Vrijednost zaplijenjene droge koja predstavlja modifikovani i jači oblik marihuane, na ilegalnom narko-tržištu u BiH je oko 350.000 KM, a vrijednost ove droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama Zapadne Evrope procjenjuje se na više od 1.200.000 KM.

Kamion u kojem je pronađena droga krenuo je prije tri dana iz Albanije za BiH, a krajnja destinacija mu je trebala biti Zagreb. Policija je kamion pratila nakon ulaska u Crnu Goru.