|

Predložen pritvor za Aliju Hrustića nakon dvostrukog ubistva u Prijedoru

Predložen pritvor za Aliju Hrustića nakon dvostrukog ubistva u Prijedoru
21
F
FENA
28.5.2017. u 13:51
152
komentara
21

dijeljenja
Predložen pritvor za Aliju Hrustića nakon dvostrukog ubistva u Prijedoru Foto: Arhiv/Klix.ba
Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je mjeru pritvora za Aliju Hrustić (1969.) iz Prijedora, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo, potvrđeno je Feni iz ovog tužilaštva.
Hrustić je jučer oko sedam sati, upotrebom noža i sjekire, počinio dvostruko ubistvo, u mjestu Kevljani – Srednji Jakupovići, kod Prijedora, usmrtivši Azru Hrustić (1982.) i Envera Halilagića (1976.) iz Bihaća.

Glasnogovornica Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković-Vidović danas je rekla Feni da je tužilac stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni ostankom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti isto ili teže krivično djelo te zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset ili više godina.

Također, krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja i posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda, odnosno uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru.

Nezvanično, supružnici Hrustić su bili u brakorazvodnoj parnici i nisu proteklih mjeseci živjeli zajedno, a Alija je Halilagića zatekao u kući, u kojoj je živjela Azra nakon što se razišli.
Prijavi grešku


Komentari (152)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...