Crna hronika
0

Predložen pritvor uhapšenim u akciji "Rosulje"

FENA
Postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka predložio je danas određivanje mjere pritvora za četiri osobe uhapšene u akciji kodnog naziva "Rosulje“, a koje se sumnjiče za neovlaštenju proizvodnju i promet droga.

Pritvor je predložen za Radenka Zeljkovića (1974.), Sanda Zeljkovića (1994.), Dražena Maleševića (1979.) i Dijanu Babić (1980.), svi iz Banje Luke, saopćeno je iz Okružnog tužilaštva.

Ove osobe su lišene slobode 1.decembra, u zajedničkoj akciji Okružnog tužilaštva Banja Luka i Centra javne bezbjednosti Banja Luka, usmjerenoj na otkrivanje i suzbijanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.

Postoji sumnja da su od januara do decembra ove godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području grada Banja Luke.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.