Novi Travnik
0

Predložen pritvor učesnicima tuče u kojoj je ubijen Željko Škulj

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Kantonalni tužilac Meho Bradić danas je Kantonalnom sudu u Novom Travniku uputio prijedlog za određivanje pritvora za četiri lica koja su osumnjičena da su u subotu učestvovala u tuči u mjestu Potkraj u opštini Travnik, nakon koje je preminuo Željko Škulj /41/.

Tužilac Bradić potvrdio je Srni da je ovaj prijedlog uputio nakon saslušanja osumnjičenih.

Srna saznaje da je prijedlog  za određivanje pritvora upućen za Nikicu Lučića-Jozaka, Nihada Zahirovića, Ivicu Dramca i Mirka Slipčevića.

Nalazom obducenta utvrđeno je da je Škulj preminuo usljed povreda glave, potiljka i sljepočnice, udarcima tupim predmetom, sjekirom i ciglom. Imao je edem mozga, krvarenje u mozgu i  prelom lobanje.

Premlaćivanju Željka Škulja prethodile su dvije tuče koje su se dogodile u porodičnoj kući Nikice Lučića-Joazaka u kojoj je smještena kafana u selu Potkraj, iznad travničkog naselja Turbe. 

Prva tuča se dogodila u 19.10 časova u kojoj su s jedne strane učestvovali Lučić-Jozak, Dramac i Zahirović, a  s druge strane Slipčević i nastradali Škulj.

 U ovoj tuči deblji kraj je izvukao Damac, kojem je ljekarska pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici Travnik gdje su mu konstatovane lakše povrede.  Druga tuča, sa istim učesnicima, dogodila se u 21.50 časova.