|

Poznate žrtve eksplozije u Banja Luci

Poznate žrtve eksplozije u Banja Luci
0
F
FENA
7.11.2007. u 10:00
0
komentara
0

dijeljenja
Poznate žrtve eksplozije u Banja Luci Foto: BHT1
U eksploziji automobila u Banjoj Luci u utorak uvečer smrtno je stradao Milan Vukelić, a povrijeđeni su Tomislav Dobrinjac i Slava Petinović.
Do eksplozije nepoznate naprave koja je raznijela automobil "ford fiesta", koji je bio u kretanju, došlo je u 20.30 sati u banjalučkom naselju Starčevica u Ulici Jug Bogdana, u neposrednoj blizini sjedišta MUP-a RS-a.

U toku je istraga o ovom slučaju.

Zdravstveno stanje Tomislava Dobrinjca je stabilno. On je na Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje dovezen u stanju šoka zbog golemog gubitka krvi nastalog kao posljedica traumatske amputacije obje potkoljenice.

Dobrinjac je nakon hirurške obrade smješten na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Banja Luka. Stanje mu je stabilno, ali su ljekari rekli da su sve daljnje prognoze neizvjesne.

Slava Petinović također je primljena Kliniku za anesteziju i intenzivno liječenje zbog teške povrede natkoljenice. Nakon hirurškog zbrinjavanja prebačena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Banja Luka.

Kako se saznaje, smrtno stradali građevinski inženjer Milan Vukelić više je od dvije decenije bio zaposlen u Zavodu za izgradnju Banje Luke.

U noći 6./7. maja ove godine izgorio je automobil marke "ford focus", čiji je vlasnik bio Milan Vukelić, a tri mjeseca poslije, 8. augusta, izgorjela je kuća u kojoj je živjela Vukelićeva majka u naselju Srpske Toplice / Šeher.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.