Crna hronika
32

Poznata imena uhapšenih dilera u Velikoj Kladuši, oduzete veće količine novca, municije, droge...

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Poznata su imena uhapšenih u jučerašnjoj akciji MUP-a USK u Velikoj Kladuši, kada je slobode lišeno sedam osoba zbog trgovine drogom, a prilikom hapšenja povrijeđen jedan policajac.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, Jedinice za podršku, pripadnici Policijske stanice Velika Kladuša i Bihać proveli su jučer akciju kodnog naziva "Sat" u vezi neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Nakon pretresa nekoliko stambenih objekata, porodičnih kuća i pomoćnih objekata uhapšeno je sedam osoba, a kako saznaje Klix.ba, slobode su lišeni Hasib Šakanović (1997.), Damir Šakanović (1999.), Amir Šakanović (1986.), Elvedin Tabaković (1974.), Emir Huskić (1985.), Suad Abdić (1969.) i Maida Rizvić (1989.). Svi uhapšeni su sa područja Velike Kladuše.

Pored toga, u Policijsku stanicu u Velikoj Kladuši priveden je i V. M. (1980.) koji je u prostorijama stanice fizički napao policajca E. A. (1988.) iz Jedinice za podršku MUP-a USK, te mu nanio tjelesne povrede. Policajac je upućen u JU Dom zdravlja Velika Kladuša, a nakon toga i Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje su mu, nakon ukazane ljekarske pomoći, konstatovane lakše tjelesne povrede. Protiv V. M. će biti podnesen izvještaj zbog krivičnog djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Prema dostupnim informacijama, trenutno se traga za još jednom osobom.

Prilikom pretresa objekata, pronađena je veća količina novca u raznim apoenima, manja količina razne municije, jedna automatska puška sa više komada municije, 19 paketa heroina, 47 komada raznih tableta, 221 sjemenki kanabisa. Isto tako, vučnom službom dovezena su dva vozila i to Land Rover i Audi, koja su deponovana u MUP USK.

Svi uhapšeni su prevezeni u prostorije MUP-a USK u Bihaću i nad istima je zavedena kriminalistička obrada.

U toku dana trebali bi biti predati Tužilaštvu USK na daljnje postupanje.