Crna hronika
3

Požar zahvatio 25 hektara šume kod Bosanskog Šamca

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Vatrogasci iz Bosanskog Šamca i Modriče uspjeli su lokalizovati požar, koji je se danas proširio iz pravca mjesne zajednice Lugovi i zahvatio 25 hektara šume, šipražja i niskog rastinja, ali postoji bojazan od ponovnog aktiviranja požarišta u toku noći, javio je dopisnik Srne.

U jednom trenutku brzina kretanja požara bila je kilometar za pet minuta i vatra se bila primakla na 400 metara od kuća. Predstavnici Civilne zaštite Bosanski Šamac su na terenu sa građanima mjesnih zajednica Kruškovo Polje i Lugovi, gdje je uvedeno dežurstvo.

Šamački i modrički vatrogasci sa sedam vozila uspjeli su da vatru stave pod kontrolu. Načelnik opštine Bosanski Šamac Savo Minić, koji je sve vrijeme na terenu zahvaćenim požarom, apelovao je na građane da ne pale vatru prilikom čišćenja imanja dok traju velike vrućine.

On je istakao da u ovom momentu na šamačkom području ima više požara nego na raspolaganju vatrogasnih vozila. Zamjenik direktora Profesionalne vatrogasne jedinice u Bosanskom Šamcu Slobodan Milovanović ističe da je trenutno sve pod kontrolom, da ima sporadičnih paljevina, što ne izaziva veliku opasnost ako ne bude vjetra.