Crna hronika
47

Lokalizovan požar u Unioninvestu, dvije osobe na KCUS-u zbog udisanja dima

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Nakon što je u večernjim satima izbio požar u firmi Unioninvest Plastika d.d, na teren su stigli vatrogasci Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su pristupili gašenju. Dvije osobe su prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu zbog udisanja dima.

"Dojavu o požaru u firmi Unioninvest Plastika smo dobili u 18:10 sati, a na terenu su već naši vatrogasvi sa 10 vatrogasnih vozila, koji rade na gašenju. U ovom trenutku ne znamo koliki je obim požara, a informacija o povrijeđenim nema", prvobitno je potvrđeno za portal Klix.ba iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Kako smo saznali, u dijelu pomenute firme nalazi se štamparija dnevnog lista Oslobođenje.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo su rekli da su dvije osobe prevezene u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a razlog je udisanje dima.

"U 19:30 sati su primljeni Amir Hrnjić (1973) i Samir Škamo (1991) zbog udisanja dima. Dat im je kisik i vjerovatno će biti pušteni kući", izjavila je glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.

Požar su vatrogasci uspjeli lokalizovati oko 18:50 sati.

"Požar je lokalizovan u 18:50 sati, a gorjela je jedna velika hala, koja pripada nekoliko različitih firmi. Vatrogasci su uspjeli spriječiti širenje vatre i sve je pod kontrolom. Dio ekipe se vraća s terena, dok će neki ostati kako bi likvidirali požar", rekao je dežurni vatrogasac iz PVB.