Crna hronika
25

Požar u Sanskom Mostu podmetnut, jedna osoba uhapšena

Piše: M. Ć.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon što je jučer u industrijskoj zoni na lokalitetu Šejkovača u Sanskom Mostu oko 15 sati izbio požar koji je zahvatio dva skladišta kompanije "Vrhpolje promet“ d.o.o., prilikom čega je nastala velika materijalna šteta, a lakše povrijeđen jedan vatrogasac, uviđajnim radnjama je utvrđeno da je požar podmetnut.

Naime, nakon što su pripadnici vatrogasne jedinice lokalizovali požar sinoć oko 18:15 sati, za današnji dan je zakazano vršenje uviđaja.

"Izvršenim uviđajnim radnjama inspektora kriminalističke policije Sanski Most, kantonalnog protupožarnog inspektora i kantonalne tužiteljice konstatirano je da je nepoznata osoba ili više njih otvorenim plamenom izvršila paljenje otpada u blizini skladišta 'Vrhpolje promet' d.o.o, nakon čega se vatra proširila na nisko rastinje te drvene palete koje su bile prislonjene uz zid skladišta, a potom i u unutrašnjost objekta“, saopćili su iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U požaru je nastala veća materijalna šteta, a događaj je okvalificiran kao krivično djelo izazivanja opće opasnosti.

"Na tom tragu, jutros u 09_30 sati slobode je lišen A. D. rođen 1959. godine iz Sanskog Mosta, nad kojim je zavedena kriminalistička obrada“, kazali su u MUP-u.

Istraga je u toku i za sada nema više detalja.

Podsjećamo, prilikom požara izgorjelo je skladište firme "Vrhpolje promet“ d.o.o. u vlasništvu Esada Sinanovića iz Sanskog Mosta. Požar se dalje proširio i na skladište poljoprivredne apoteke "E-Š-E“ d.o.o, kao i na teretno motorno vozilo marke DaimlerChrysler koje je bilo u vlasništvu firme "Vrhpolje promet" d.o.o.