{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Požar u Prijedoru gasili više od šest sati

S
24.10.2009. u 12:16
0
0
Požar u Prijedoru gasili više od šest sati
0
Požar u Prijedoru gasili više od šest sati
Požar koji je sinoć nešto poslije 20.00 sati izbio u hali preduzeća ''Lasta kompani'' u industrijskoj zoni ''Celpak'' u Prijedoru lokalizovan je noćas oko 2.30 sati, povrijeđenih nije bilo, a materijalna šteta još nije procijenjena.
Vatrogasac Radenko Petrić rekao je novinarima da je na gašenju požara bila angažovana kompletna Teritorijalna vatrogasna jedinica sa 32 vatrogasca i tri kombinovana vozila.

''U roku dvadesetak minuta vatru smo stavili pod kontrolu, a gašenje je trajalo oko šest i po sati'', rekao je Petrić, dodavši da i danas na zgarištu vatrogasci dežuraju kako bi spriječili svaku mogućnost ponovnog aktiviranja požarišta.

On je naglasio da su se u objektu zahvaćenom vatrom nalazile dvije acetilenske i dvije boce kisika, što je predstavljalo potencijalnu opasnost.

''Na vrijeme smo uspjeli da se probijemo do plinskih boca tako da nije došlo do eksplozije'', istakao je Petrić i dodao da je jak vjetar dodatno otežavao posao vatrogascima, kao i ostaci velikih količina lajma koji se koristio u nekadašnjoj fabrici ''Celpak'' za pripremu proizvodnje papira.

Petrić je pojasnio da je ova materija neškodljiva, ali i vrlo zapaljiva.

Policija je, zbog svega navedenog, dok požar nije lokalizovan blokirala područje oko ''Celpaka'', a isključena je i električna energija bez koje su potrošači u ovom dijelu Prijedora bili oko tri sata.

Petrić je naglasio da je ovo jedan od najvećih i najzahtjevnijih požara koji je u poslednjih desetak godina izbio na prijedorskom području.

Vlasnik preduzeća ''Lasta kompani'' Mladen Ratković rekao da je prvi požar u hali u kojoj su se nalazile mašine za pripremnu proizvodnju papira izbio juče oko 18.00 sati na valjku obloženom smolom, kojeg su sjekli.

''Požar je bio malog intenziteta, tako da smo ga aparatima ugasili'', rekao je Ratković i dodao da je ponovo buknuo oko 20.00 sati.

On je naveo da u hali nije bilo radnika, a da je vatrogasce pozvao čuvar u ''Celpaku''.

''Štetu još ne mogu procijeniti, a ovo je jedan od objekata koji sam kupio na licitaciji stečajne mase bivše fabrike 'Celpak' za 5.000.000 KM'', rekao je Ratković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: