Pod kontrolom
50

Požar na širokobriješkoj Gimnaziji: Vatrogasci će cijelu noć dežurati, učenici do daljnjeg bez nastave

G. Š.
Požar koji je večeras izbio u širokobriješkoj Gimnaziji je stavljen pod kontrolu, ali još uvijek nije u potpunosti ugašen te će vatrogasne ekipe dežurati tokom čitave noći, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazao šef Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona Drago Martinović još se na pojedinim mjestima vatra javlja, jer je veliki broj drvenih greda koje su stare i pola stoljeća.

"Tu nema krova, građevina je pokrivena limom, a ispod toga su drvene grede stare pola stoljeće. Vatra se još na pojedinim dijelovima pojavljuje, ali su vatrogasci na terenu i situaciju drže pod kontrolom", kazao je Marinović za Klix.ba.

Požar je po njegovim riječima izbio u potkrovlju zgrade, a potom se brzo proširio, a kako ističe prema prvim informacijama kojima raspolaže, pretpostavlja se da je požar izazvala zastarjela instalacija.

"Šteta je ogromna, li na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba iako su učenici u vrije izbijanja požara bila na nastavi u svojim učionicama pred sami kraj završnog školskog časa,svi su uspješno evakiusani", rekao nam je šef CZ ZHK.

Na gašenju požara uz pripadnike Vatrogasne jedinice Široki Brijeg intervenirali su i vatrogasci iz Gruda i Posušja te DVD-ova.

Požar je u Širokom Brijegu izazvao paniku te okupio nadležne služnike i rukovodioce, a učenici su obaviješteni da do daljnjeg neće imati nastave.

Više informacija bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom previđene radnje i utvrde okolnosti koje su prethodile izbijanju požara na širokobriješkoj gimnaziji.