Sinoć u Sarajevu
0

Povrijeđeno desetogodišnje dijete

FENA
Na kolovozu ulice X transverzala, naspram kućnog broja 7 ulice Teheranski trg, općina Novi Grad, 30. septembra oko 18.30 sati došlo je do udara prednjim dijelom vozila "golf IV" reg. br. 764-K-479, kojim je upravljao vozač Dž. F., rođen 1987. iz Sarajeva, u zadnji dio zaustavljanog vozila "citroen Xc\ntia" reg. br. TGW 159 (belgijske nacionalne oznake) koje je zaustavio vozač M. A., rođen 1973. iz Sarajeva.

Od siline udara došlo je do pomjeranja vozila "citroen" koje je oborilo na kolovoz dijete - pješaka M. A., rođen 1998. godine u Kaknju nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede karlice zadobilo je dijete M. A., kome je Ijekarska pomoć ukazana na CUM-u KCU Sarajevo, a zatim je zadržan na Ortopedsko-traumatološkoj klinici.

Oba vozača na licu mjesta su alkotestirana, kod vozača M. A. nije utvrđeno prisustvo alkohola, kod vozača D. F. utvrđeno je 01,08 promila alkohola u organizmu. O saobraćajnoj nezgodi obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici MUP-a Kantona Sarajevo.