Crna hronika
0

Povrijeđeni u eksploziji na Trebeviću operisani u KCUS-u

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osobe koje su povrijeđene jučer prilikom aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave u naselju Bostarići na Trebeviću operisane su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić za Agenciju Fena je kazala da su dvije osobe teško povrijeđene i da im je jučer poslijepodne urađena operacija desnog oka, kod obojice, te da su im funkcije oka upitne.

Osim povrede oka, jedan je imao i povredu desnog lakta te povrede lica.

Operativni zahvat kod N. P. (1964.) i H.Dž. (1947.) radili su očni ortopedi i plastični hirurzi, a obojica su zadržani na liječenju.

Treća povrijeđena osoba K. Č. (1976.) upravljao je radnom mašinom prilikom eksplozije i on je prošao s lakšim povredama.

Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić je kazala da je uviđaj nakon nesreće izvršila uviđajna ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, a da je dežurni tužilac naredio da dokumenti nakon završenog uviđaja budu prebačeni u nadležnost Tužilaštva Istočno Sarajevo.

Podsjetila je da je do eksplozije nepoznate naprave došlo jučer nešto iza 12 sati prilikom izvođenja građevinskih radova, probijanja lokalnog puta.