Krvavi obračun u Zenici
0

Povrijeđeni 15-godišnjak ustao iz kreveta

Piše: A. K.
Ljekari Kantonalne bolnice u Zenici
Ljekari Kantonalne bolnice u Zenici
Sanjin K. koji je u srijedu teško povrijeđen u mafijaškom obračunu u zeničkom naselju Crkvice uspješno se oporavlja od povreda.

"Povrijeđeni dječak je danas sasvim uredu. Njegovo stanje je stabilno, ustao je iz kreveta i komunicira sa okolinom. On je još uvijek smješten na Odjel intenzivne njege i njegovo stanje se prati", rekao je za Sarajevo-x.com doktor Kantonalne bolnice u Zenici Harun Hodžić.

Nedužni mladić, koji je slučajno pogođen, u četvrtak je operisan i ljekari su mu se borili za život.

On je u razmjeni vatre dviju grupa, sa kojima nije imao nikakvu veze, zadobio ustrijelnu ranu s lijeve strane karlice, a metak je završio u trbuhu. Radi se o izuzetnoj teškoj povredi, a pacijent je jučer dovezen u stanju teškog hemoralgičnog šoka (iskrvarenje).

Drugi mladić povrijeđen u pucnjavi Nijaz Vrškić (21) zadobio je tešku povredu lijeve nadlaktice sa frakturom kosti. Prema riječima dr. Hodžića, njegova rana je uspješno sanirana i uskoro će napustiti bolnicu.

Policija je odmah nakon pucnjave i ranjavanja uhapsila učesnike Seada Mujkića (18) i Merseda Mulića (27), obojica iz Zenice. Prilikom hapšenja kod Seada M. je nađena i oduzeta automatska puška kojom je pucano.

U vezi sa pucnjavom u Zenici policiji su prijavljeni još i: S. H. (1959), M. Dž. (1986), V. N. (1989), M. A. (1990) i A. E. (1989), svi iz Zenice.

Policija je raspisala operativnu potragu za prvoprijavljenim S. H. i drugoprijavljenim M. Dž., koji su u bjekstvu.

Trećeprijavljeni V. N. je pod stalnim policijskim nadzorom, dok su ostale osobe predate uz izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Zenica na nadležnost i daljnje postupanje.

S. H. i M. DŽ. s jedne i V.N. s druge strane terete se da su u srijedu, 30. juna, oko 18.30 sati u ulici Prve zeničke brigade kod broja 11 i ulici Crkvice pucali iz vatrenog oružja, kojom prilikom su teže povrijeđene dvije osobe.

Ostale četiri osobe učestvovale su u pomaganju izvršiocima krivičnog djela i prikrivanju vatrenog oružja koje je tom prilikom upotrijebljeno.