Crna hronika
203

Povratnicu u Divič pretukli policajci: Više ne smijem u avliji popiti ni fildžan kafe

Piše: N. J.
Divič
Divič
Povratnicu u Divič kod Zvornika Mejru Tuhčić jučer su, kako je za Klix.ba potvrdila sama Mejra, oko 11 sati pretukla dvojica policajaca.

Policajci su, kako nam je ispričala Mejra, silom pokušali ući u njenu avliju, što ona nije dozvolila te ih je pokušala zastrašiti rekavši da ima motiku.

"Saznala sam i njihova imena, Mersad Malezanović i Dragoslav Mirović. Stavila sam ruku na kapiju kako bi ih spriječila da uđu, a onda me taj Mersad snažno uhvatio za ruku i oborio na tlo, nakon čega su me njih dvojica tukli nekoliko minuta. Ruke su mi modre do ramena. Išla sam doktorici i dobila sam papir na kome piše kakve sam sve povrede zadobila. Ona je pozvala policijsku stanicu i tražila da dođu druga dvojica policajaca kako bi napravili zabilješku, ali su oni to odbili", ispričala nam je Mejra.

Navodi kako su policajci najprije tražili njenog muža, na što im je ona rekla da je on na poslu, a da nju ne sekiraju jer je bolesna.

Policajac: Ući ću ti i u krevet

"Tada mi je taj Mersad rekao da će mi ući ne samo u avliju i kuću već i u krevet, na što sam ja odgovorila da neće i spomenula motiku. On je tada pobjesnio i počeo me tući, govoreći 'Evo ti motika'. Nakon što su me obojica izudarali, stavili su mi lisice na ruke i odveli u policijsku stanicu u Zvorniku, gdje su me sat i po pokušavali smiriti. Zaprijetili su mi da o svemu moram šutjeti inače će mi biti sto puta gore", kazala je Mejra.

Ističe kako su je iz stanice odvezli do pekare blizu njene kuće u Diviču, te iz auta izbacili kao psa.

"Sve su učinili tako da ih niko ne vidi, i kada su me tukli i kada su me vraćali, ali i kada su me na stražnji ulaz uvodili u policijsku stanicu. Zato mislim da su potplaćeni od nekoga. Pred moju avliju su došli sa sporedne strane tako što su preskočili komšijinu ogradu, a iz auta su me izbacili na brzinu, kako ih niko ne bi vidio", govori Mejra.

Napominje kako pretpostavlja da se sve desilo zbog puta, odnosno zato što ona i njena porodica ne dozvoljavaju komšiji Harisu Hadžiavdiću da pravi put kroz njihovo dvorište.

"Njegova je žena Srpkinja i on vjerovatno ima nekoga čim tako nešto radi. On želi praviti put do svoga imanja kroz naše dvorište gdje mi parkiramo auto. Tako nam je i prije sedam dana poslao policiju sa prijavom da je taj auto ukraden. Policija je brzo ustanovila da auto pripada mome sinu, te su nam kazali da ga možemo prijaviti zbog njegovog lažnog prijavljivanja. Nismo to učinili, a sada se desilo ovo", navela je naša sagovornica.

Suprug dobio novčanu kaznu

"Policajac koji me vratio iz stanice mi je rekao da se zavučem u kuću i o svemu šutim, jer mi može samo biti gore. Ja više ne smijem ni u avliju izaći i popiti fildžan kafe. Ali, iako su mi zaprijetili da šutim, voljela bih da mi dođe televizija i da snime šta mi se desilo", dodala je Mejra.

Kazala nam je i da je njen suprug jučer išao u policijsku stanicu u Zvorniku kako bi pitao policajce s kojim pravom su ušli u dvorište i pretukli Mejru. Međutim, umjesto odgovora, policija mu je napisala novčanu kaznu, kaže Mejra.

U policiji ni mi nismo mogli dobiti odgovarajući odgovor. U policijskoj stanici Zvornik nam je tek rečeno da oni nisu nadležni da daju izjave, te da više informacija možemo dobiti tek u ponedjeljak, jer je vikend. Na upit o Mejri su nam kazali da se ona ima pravo žaliti na policajce, te da će to riješiti policijska unutrašnja kontrola.