Na području CJB Doboj
0

Povećan broj krađa hrane i pića za vrijeme snježnih padavina

SRNA
Na području Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj za vrijeme snježnih padavina desilo se 17 teških krađa i 11 krađa, najčešće hrane i pića.

"U 11 krađa otuđene su manje količine prehrambenih arikala, sušeno meso, cigarete, alkoholna pića i razni sitni alati", rekla je Srni portparol CJB Doboj Ljerka Stanimirović.

 Ona kaže da je broj  krađa u odnosu na period prije 2. februara, kada su počele snježne padavine, znatno manji, a u najvećem broju slučajeve, vršene su u nezaključanim vozilima, stambenim i pomoćnim objektima, te objektima čiji su vlasnici duže vrijeme odsutni i nisu pod nadzorom.

Stanimirovićeva je navela da je na području CJB Doboj pojačano preventivno prisustvo policije kojima se građani mogu obratiti u slučajevima prouzrokovanih snježnim padavinama, ili ako primijete bilo kakvo sumnjivo ponašanje, posebno, nepoznatih lica.

"Građani o svim primijećenim opasnostima i o nepoželjnim događanima na svom području policiju mogu obavijestiti lično ili na besplatan telefonski broj 122", rekla je Stanimirovićeva i naglasila da će samo obostranom saradnjom policija biti efikasnija, a građani i njihova imovina bezbjedniji. 

Zoni odgovornosti CJB Doboj pripadaju opštine Brod, Vukosavlje, Derventa, Doboj, Donji Žabar, Modriča, Pelagićevo, Petrovo, Teslić i Šamac.