{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđeno: Lijanović, Šerifović, Čamdžić i Ajanović ostaju u pritvoru

1.10.2015. u 13:57
1
7
Potvrđeno: Lijanović, Šerifović, Čamdžić i Ajanović ostaju u pritvoru
1
Potvrđeno: Lijanović, Šerifović, Čamdžić i Ajanović ostaju u pritvoru
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jerku Ivankoviću Lijanoviću, Mersedu Šerifoviću, Suadu Čamdžiću i Edinu Ajanoviću određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za Klix.ba u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla.
Visokopozicioniranim funkcionerima Narodne stranke radom za boljitak Kantonalni sud u Tuzli odredio je jednomjesečni pritvor.

Kako je ranije saopćeno, Lijanović je osumnjičen da je, dok je obavljao funkciju ministra u Vladi FBiH, organizovao udruženje radi činjenja krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlasti vezano za isplatu podsticaja u poljoprivredi na području Tuzlanskog kantona i šire u FBiH u periodu od najmanje tri godine.

Postoje osnovi sumnje da su Lijanović i članovi udruženja u ovom periodu sebi protivpravno pribavili blizu 700.000 KM, te da su, također uslovljavanjem poljoprivrednika, pokušali sebi pribaviti veći iznos novca, na što pojedini poljoprivrednici nisu pristajali.

Ovoj akciji je prehodila složena i kompleksna istraga koju je vodilo Kantonalno tužilaštvo TK u saradnji i sinergiji sa istražiteljima FUP-a, a koja je trajala blizu godinu dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: