Kantonalni sud u Tuzli
0

Potvrđene optužnice protiv 21 dilera iz TK

Piše: D. Brkić
Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnice Kantonalnog tužilaštva Tuzla protiv 21 osobe zbog sumnji da su počinile krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te nedozvoljenog držanja oružja. U akciji MUP-a TK, koja je organizovana u maju 2012. godine, uhapšene su vođe kriminalnih grupa Mirza Galić (35) i Arifi Ferdi (26), obojica iz Tuzle.

Zajedno sa njima su optuženi i njihovi saradnici Željko Kojić (26), Milan Antić (25), Rusmir Gavranović (27), Muamer Salihović (35), Mersad Bečić (25), Azur Aličić (38), Nedim Džaferagić (29), Bahrudin Čivić (23), Selma Rekić (27), Benjamin Žigić (20), Elvir Hasić (18), Narcis Pirić (26), Nedim Grbić (31), Denis Galić (34), Emir Ibrahimović (32), Mirza Čivić (21), Alen Kancić (24), Adis Avdić (31) i Edvin Rončević (19), dok se čeka na potvrđivanje optužnice protiv Sanela Čemavdića (27).

Pored ovog krivičnog djela Galića, Hasića, Aličića, Bečića i Antića se tereti i za krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Galića i Ferdija, kao vođe grupa, tereti se da su nabavljali drogu, a da su drugi članovi grupa vršili prepakivanje i preprodaju za više osoba sa područja Tuzlanskog kantona. Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva svim optuženim osobama je produžena mjera pritvora.