Kantonalni sud u Sarajevu
0

Potvrđena optužnica za ubistvo Amara Mistrića

Piše: A. Kovač
Sarajevski Kantonalni sud potvrdio je optužnicu protiv četiri osobe umiješane u ubistvo 23 - godišnjeg Amara Mistrića iz Sarajeva. Ovu informaciju potvrdio nam je Slobodan Nikolić, sekretar Suda, koji je dodao da će se prijedlog za produženje pritvora optuženima razmatrati sutra.

Prema optužnici za ubistvo Mistrića, koje se dogodilo 13. augusta 2009. godine, kao i za bezobzirno nasilničko ponašanje optužen je Edin Vuk. Anel Herak optužen je za neovlašteno držanje oružja i nasilničko ponašanje sa nanošenjem lakših tjelesnih povreda, a Almir Bravo i Midhat Čehajić za pomoć počiniocu nakon ubistva.

Herak je, također, optužen i za krivično djelo pokušaj ubistva N.V.

Naime, N.V. se u maju ove godine vozila u automobilu sa suprugom. Herak, koji je bio u drugom automobilu, u jednom momentu, bez ikakvog povoda, pucao u pravcu automobila supružnika. N.V. je tada bila u devetom mjesecu trudnoće, a ispaljeni metak je prošao je pored nje.

Ubijeni Amar Mistrić bio je suvlasnik kafića "Ocho rios". Kobne noći Mistrić je odbio da posluži nekoliko mladića pićem jer je isteklo radno vrijeme, te je došlo do svađe i tuče.

Edin Vuk je Mistriću ispalio hitac u glavu, a usljed povreda 23 – godišnjak je preminuo na licu mjesta. Bravo i Čehajić koji su Vuku i Heraku pomogli da pobjegnu s lica mjesta i uhapšeni su nekoliko sati nakon ubistva. Vuk i Herak uhapšeni su poslije nekoliko dana u Omišu.