|

Potvrđena optužnica za ubistvo Admira Veličanina

Potvrđena optužnica za ubistvo Admira Veličanina
0
Z
ZEDA
12.12.2011. u 16:57
7
komentara
0

dijeljenja
Potvrđena optužnica za ubistvo Admira Veličanina Admir Veličanin
Na Kantonalnom sudu u Zenici potvrđena je optužnica protiv Hajriza Ališana (25) iz Doboja i Demira Mešića (29) iz Zenice, koje se tereti za ubistvo Admira Veličanina (27) iz Doboja. Tijelo ubijenog pronađeno je 17. septembra u šumi kod Begovog Hana u općini Žepče.
Prema optužnici, Ališan i Mešić našli su se noć ranije sa Veličaninom s kojim su bili u prijateljskim odnosima. U namjeri da uzmu skupocjeni Audi TT, savladali su ga, svezali mu noge i ruke konopcem i samoljepljivom trakom, ubacili u auto i odvezli u šumu iznad Begovog Hana.

"Tako svezanog i bespomoćnog su ga izveli iz auta, doveli ga da obližnje litice gdje mu je D.M. iz puške NN marke ispalio jedan hitac u predjelu glave, ..., nakon čega su leš sa litice gurnuli u provaliju duboku 53 metra, a zatim se njegovim vozilom Audi TT udaljili sa navedenog lokaliteta uputivši se magistralnim putem M17 u pravcu Doboja", stoji u optužnici.

Međutim, kod Žepča im je pukla guma, a dok su mijenjali gumu primijetila ih je policija. Uslijedila je policijska potjera, nakon čega Ališan i Mešić zaustavljaju automobil u Donjoj Golubinji i pokušavaju ga zapaliti kako bi prikrili dokaze. Nakon toga bježe u nepoznatom pravcu. Uhapšeni su nekoliko dana kasnije u akciji policije u Sarajevu.

Admir Veličanin ubijen je dvije sedmice nakon uslovnog otpusta iz Kazneno-popravnog zavoda u Doboju, gdje je služio zatvorsku kaznu u trajanju od dvije godine i devet mjeseci zbog učešća u lancu krijumčara i dilera droge.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...