Sud u Zenici
0

Potvrđena optužnica protiv Vasvije Mehić koja je sestrića letvom pretukla na smrt

L. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Vasvija Mehić (45) iz Maglaja optužena je, nakon istrage koju je protiv nje vodilo zeničko Tužilaštvo, da je letvom nasmrt pretukla sestrića E. J, te da je pokušala ubiti N. S.

Prema optužnici, koju je potvrdio Kantonalni sud u Zenici, Mehić je sestrića usmrtila 8. augusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja.

"U napuštenom pomoćnom objektu vlasništvo S. A, sa svojim sestrićem E. J. je konzumirala alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobitel i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine 70 cm", navodi se u optužnom aktu.

Dodaje se da ga je udarila najmanje četiri puta u glavu, svjesna da ga na taj način može usmrtiti. Oštećeni E. J. je zadobio teške povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na lice mjesta, te je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Mehić se tereti i da je 7. decembra prošle godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N. S.

"Optužena je kod N. S. bila u kući, gdje su pili alkohol. N. S. joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao je prema krevetu da legne pored njega. Ona je u namjeri da ga liši života uzela cjepanicu dužine 40 cm i udarila ga devet puta u glavu i grudi. Bila je svjesna da ga ovi udarci mogu usmrtiti, što je i htjela, pa mu je na taj način nanijela teške tjelesne povrede", ističe se u optužnici.

Dodaje se da mu je cjepanicom polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Optužena, koja je ranije osuđivana, uskoro bi se trebala pojaviti u sudnici radi izjašnjenja o krivici. A. B. Č.