|

Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković zbog ubistva u Mostaru

Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković zbog ubistva u Mostaru
90
G. Š.
20.3.2020. u 15:19
99
komentara
90

dijeljenja
Potvrđena optužnica protiv Sunite Hindić-Bošnjaković zbog ubistva u Mostaru Sunita Hindić-Bošnjaković
Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Sunite Hindić-Bošnjaković (1998) iz Travnika, trenutno nastanjene u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.
Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Sunite Hindić (1998) iz Travnika, trenutno nastanjene u Mostaru, zbog osnovane sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo, potvrđeno je iz Tužilaštva HNK.

Optužnicom se Hindić tereti da je 4. oktobra prošle godine oko 7 sati u objektu "Vila Ivanković" u naselju Buna, kod Mostara, hicem iz pištolja ubila vlasnika tog objekta Ninu Ivankovića.

‘’Nakon što je došla do objekta "Vila Ivanković“, u kojem se nalazio Nino Ivanković, ušla je u sobu u kojoj se nalazio oštećenik, te je nakon verbalne svađe sa Ivankovićem, u jednom trenutku, htijući ga usmrtiti, ispalila jedan hitac u pravcu njega, od kojeg ispaljenog hica i zadobivene prostrijelne rane je oštećenik Nino Ivanković obilno iskrvario, usljed čega je nastupila smrt oštećenika na licu mjesta’’, navodi se u saopćenju Tužilaštva HNK.

Opružena Hindić se trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ-a Mostar, a prema zadnjem rješenju Kantonalnog suda u Mostaru o produženju pritvora od 27.decembra 2019. godine, koji joj je produžen za tri mjeseca i trajat će do 27. marta.

Tužilaštvo je uz optužnicu Sudu dostavilo prijedlog o produženju pritvora protiv optužene.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...