Preminula na mjestu
4

Potvrđena optužnica protiv Miljana Žarkovića koji je bacio majku s balkona u Milićima

Piše: M. N.
Foto: Palelive
Foto: Palelive
Okružni sud Istočno Sarajevo potvrdio je optužnicu protiv Miljana Žarkovića (1980.) kojeg se tereti da je 21. decembra prošle godine u Milićima usmrtio majku bacivši je s balkona.

Kako se navodi u optužnici, Žarković je proveo dan s društvom i pio, nakon čega je došao u stan u kojem živio sa svojim roditeljima Ž. V. i Ž. D. te bez ikakvog povoda bacao stvari kroz prozor svoje sobe, a zatim i s balkona na koji su potom izašli njegovi roditelji Ž. V. i Ž. D. koju je, nakon što ga je upozorila da će zbog njegovog ponašanja pozvati policiju, uhvatio u predjelu grudi i gurnuo na ogradu balkona, tako da je na nju bila naslonjena svojim desnim bokom, a zatim ju je uhvatio objema rukama u predjelu nogu i uz pomoć fizičke snage prebacio preko ograde.

U optužnici se navodi da je Žarković bio svjestan da je na ovaj način može usmrtiti i da je to htio. Majka je pala na zemljanu podlogu pored stepeništa na ulazu u zgradu, udarivši najprije glavom i zadobila je više preloma kostiju glave, krvni podliv na čelu i očnim kapcima, iščašenje ramena, prelom rebara, prelom petog grudnog pršljenja, nagnječenje pluća, rascjep osrčja i zida desne komore srca s krvarenjem, iščašenje desnog ručnog zgloba i brojne druge povrede na koži i kostima ekstremiteta i tijela.

Usljed zatajivanja rada vitalnih centara mozga, do kojeg je došlo zbog masivnog razorenja tkiva mozga, preminula je na mjestu.

Miljana Žarkovića se tereti za ubistvo i u pritvoru je.