Ubijen 18. oktobra
5

Potvrđena optužnica protiv Gorana Bilčara zbog ubistva Bojana Milovanovića u Banjoj Luci

Piše: M. N.
Foto: Srpskainfo
Foto: Srpskainfo
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu koju je u rekordnom roku podiglo Okružno tužilaštvo Banja Luka protiv Gorana Bilčara, Marka Mihajlovića, Đorđa Borovčanina i Đorđa Đenadije zbog ubistva Bojana Milovanovića iz Bosanske Dubice 18. oktobra u Banjoj Luci.

Bilčara se tereti da je šarafcigerom dva puta ubo Milovanovića u predjelu lijeve bočne strane vrata i u glavu u predjelu sljepoočne regije, od čega je preminuo, dok se Mihajlovića, Borovčanina i Đenadiju tereti za učestvovanje u tučnjavi.

Kako se navodi u optužnici, 18. oktobra ove godine u periodu od 2:40 do 3:20 sati u ulici Nikole Pašića u Banjoj Luci, nakon verbalnog sukoba u pekari između Bilčara, Mihajlovića i N. V. s jedne strane i Milovanovića, Đenadije, Borovčanina, B. B. i N. S. s druge strane, uslijedio je fizički sukob. Milovanović, Đenadija, Borovčanin, B. B. i N.S . su sjeli u Fiat i uputili se niz ulicu Nikole Pašića, ali su se potom okrenuli i vratili ispred pekare gdje su vidjeli Bilčara i Mihajlovića kako izlaze iz pekare i ulaze u BMW.

Đenadija, koji je upravljao Fiatom, ponovo je obišao krug, zatim prošao BMW koji je krenuo za njima i zaustavio se na parkingu u ulici Nikole Pašića prekoputa broja 19. Dolazi do verbalnog i fizičkog obračuna, a Bilčar je iz svog gepeka izvadio dizalicu koju je bacio prema njima, a potom uzima šarafciger i nanosi povrede Milovanoviću.

Prema navodima optužnice, Milovanović je zadobio kožne, potkožne i povrede mišićnog tkiva na vratu te su mu razoreni vitalno važni moždani centri nakon što mu je šarafciger zabijen u lijevu sljepoočnu regiju.

Bilčar je zadobio laku tjelesnu povredu u vidu manjeg krvnog podliva iznad desnog oka i manju ogrebotinu na donjoj usni.

Mihajlović je zadobio laku tjelesnu povredu u predjelu lijevog ramenog zgloba. Okružno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je i produženje pritvora optuženima.