Buzić Mahala
0

Potvrđena optužnica protiv Faruka Šabića koji je iz auta kod Visokog bacio bombu pred tri osobe

Piše: E. M.
Buzić Mahala (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Buzić Mahala (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Općinski sud u Visokom potvrdio je optužnicu protiv Faruka Šabića iz Visokog koji je 12. aprila u mjestu Buzić Mahala kod Visokog iz automobila u pokretu na tri osobe bacio ručnu bombu.

Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda u Visokom podigao je optužnicu koja je i potvrđena, protiv 40-godišnjeg Faruka Šabića koji je aktiviranjem ručne bombe izazvao opću opasnost za život ljudi i imovine.


Prema optužnici, Šabić je nakon fizičkog sukoba sa H. S., O. N. i O. B. s najerom da kod njih izazove osjećaj straha otišao do svoje kuće iz koje je uzeo ručnu bombu te se svojim vozilom uputio kroz mjesto Buzić Mahala. Nakon što je na lokalnom putu, u blizini mekteba, primijetio H. S., O. N. i O. B., Šabić je u vozilu izvukao osigurač ručne bombe te je bacio na kolovoz pred H. S., O. N. i O. B.

Prilikom eksplozije ručne bombe, O. N. i O. B. su zadobili teže tjelesne povrede, dok je H. S. zadobio lakše tjelesne povrede.

Prema optužnici Šabić se tereti da je počinio krivična djela protiv opće sigurnosti i imovine te krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.