{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica protiv Amira Husića za zloupotrebu položaja i ovlaštenja

F
13.7.2015. u 16:27
0
4
Potvrđena optužnica protiv Amira Husića za zloupotrebu položaja i ovlaštenja
0
Potvrđena optužnica  protiv Amira Husića za zloupotrebu položaja i ovlaštenja
Sudija za prethodno saslušanje Općinskog suda Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona protiv Amira Husića (38), nastanjen u Lukavcu, zbog postojanja osnovane sumnje da je, obavljajući funkciju ministra unutrašnjih poslova TK-a, počinio krivično djelo zloupotreba položaja i ovlašćenja.
Postoji osnovana sumnja da je Husić u oktobru i novembru 2012. godine, dok je obavljao poslove ministra u MUP- u TK, iskoristio svoj službeni položaj i postupao protivno interesima službe.

Naime, u namjeri da izbjegne postupak javne nabavke definirane Zakonom, s jednom firmom iz Sarajeva je zaključio ugovor o nabavci zaštitne opreme - balističkih prsluka, ploča i šljemova za potrebe Jednice za podršku MUP-a TK u vrijednosti od oko 227.000 KM.

Zatim je naložio i da se cjelokupni iznos po ugovoru o nabavci avansno uplati ovoj firmi, iako je znao da ta firma nema nikakvo iskustvo niti reference u nabavci takve opreme, kao i da ponuda te firme nije najpovoljnija.

Na taj način je firmi iz Sarajeva pribavio korist u vidu zaključenja ugovora s MUP-om TK-a uz ostvarenu dobit u iznosu od oko 94.000 KM, saopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: