{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potukli se bivši direktor i suprug načelnice općine

S
28.9.2010. u 12:45
0
12
Potukli se bivši direktor i suprug načelnice općine
0
Potukli se bivši direktor i suprug načelnice općine
Restoran ispred kojeg se desio incident (Foto: Blic.rs)
U centru Bosanskog Novog u nedjelju uvečer došlo je do sukoba između supruga načelnice tog grada, Miroslava Rajilića, i bivšeg direktora Doma zdravlja Marinka Radmanovića. Ko je koga napao, pokazat će istraga, piše list "Blic".
Policija bi trebala utvrditi i da li je Radmanović, inače porodični ljekar, slao Rajiliću, koji boluje od karcinoma, monstruozne telefonske poruke.

Do sukoba je došlo kod restorana "Park", a Radmanović je policajcima kazao da ga je Rajilić napao verbalno i fizički, bez ikakvog razloga, te je naglasio da je to "vrhunac terora koji nad njim vrši načelnica općine Snježana Rajilić zato što je napustio SNSD i prešao u DNS".

"Psovao mi je majku i prijetio da će me ubiti i odrobijati i to naočigled desetak prisutnih građana. Udarao me, a ja sam uzmicao, nisam htio da mu se suprotstavim jer je čovjek ozbiljno bolestan", tvrdi Radmanović, te dodaje da je bio u društvu sa Neđom Zgonjaninom.

Rajilić, kojeg Radmanović optužuje za napad, kaže da je od Radmanovića dobio prijeteće sms-poruke koje čuva u telefonu.

"U jednoj od poruka napisao je: 'Bolesniče, rak te izjeda, supruga ti je kupila kartu za pakao i za tebe i za djecu'. To me je veoma potreslo, jer su djeca za mene svetinja i borit ću se za njih dok dišem. Kad sam sreo Radmanovića, pitao sam ga zašto prijeti mojoj deci. Izbila je svađa, a potom i fizički sukob, ali nikakve tuče nije bilo. Samo smo se gurali i on me je oborio na asfalt. Tom prilikom sam povrijeđen, što mogu potvrditi ljekarskim nalazom“, naveo je Rajilić i dodo da je teški bolesnik i da od ljekara nije očekivao tako niske i prljave udarce.

Dok Radmanović tvrdi da je napad politički motivisan, Rajilić odgovara da nije politički aktivan, a da ovaj sukob nema nikakve veze ni sa njegovom suprugom.

"Savjesno obavljam dužnost šefa Područne jedinice katastra u Bosanskom Novom, a sa Radmanovićem nemam nikakvih poslovnih niti bilo kakvih drugih kontakata", kategoričan je Rajilić.

Njegova supruga, načelnica Bosanskog Novog Snježana Rajilić, nije željela dati komentar, a prema nezvaničnim informacijama, Radmanović je i njoj slao preteće poruke.

Dr Marinko Radmanović je bio član opštinskog odbora SNSD i direktor Doma zdravlja. Smijenjen je odlukom SO Bosanski Novi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: