Jedna u bolnicu, druga u policiju
5

Potukle se starice u Sarajevu

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dvije starice su se potukle u Sarajevu poslije svađe u vezi s dimnjakom u zgradi, nakon čega je jedna od njih prebačena u bolnicu Koševo s teškim povredama.

Policija je o događaju obaviještena u ponedjeljak u 18:30 sati, a patrola je zatekla teško povrijeđenu staricu Stanu Čekić-Fedčešin (76) u ulici Muhameda Hadžijahića, na Koševskom Brdu. Ona je vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu Koševo, gdje je zbrinuta na Odjelu za neurohirurgiju.

Nju je metalnom šipkom pretukla njena komšinica Ramiza Prljača (77). Svađa je počela nakon što je Stana kao predsjednica Kućnog savjeta došla provjeriti dimnjak kod komšinice, ali je Ramiza nije htjela pustiti u stan, jer je Stana navodno bila pijana.

No, Stana nije željela poslušati, već je stavila nogu na vrata, a onda je Ramiza, nakon kraćeg gurkanja, dohvatila željeznu šipku, koju drži uz vrata zbog lopova, te njome nanijela povrede svojoj komšinici. Ramiza je potom privedena na saslušanje u policiju, nakon čega je puštena na slobodu. Tereti je se za nanošenje teških povreda.