Slučaj nestale Antonije Bilić
0

Potraga za Paravinjom nastavljena, pomažu i lovci

SRNA
Srbačka policija otkrila je da se Dragan Paravinja, za koga se u Hrvatskoj sumnja da je povezan sa nestankom sedamnaestogodišnje Antonije Bilić kod Drniša, nalazi na području Donjih Srđevića i u toku je potraga za njim.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja rekla je Srni da su operativnim radom na terenu pripadnici Policijske stanice Srbac došli do saznanja da se na širem području mjesta Donji Srđevići nalazi Dragan Paravinja, koji je u bjekstvu. Paravinja je pobjegao u šumu na obroncima planine Motajice, gdje su se policajci dali u potjeru za njim.

U međuvremenu je policija privela njegovu suprugu i ujaka. Paravinja je, kako se navodi, sa suprugom došao pred kuću ujaka Jakova Vidića u Srbac. Ubrzo su stigli policajci, a čim ih je ugledao Dragan se dao u bijeg. Pobjegao im je 'za dlaku'.

"Policijske snage su na ovom terenu i pozivamo lokalno stanovništvo da, ukoliko ga primijete, policiji pruži informacije o njegovom kretanju, ili pozovu telefonski broj 122, s obzirom da smo sinoć dali kratak opis Dragana Paravinje", rekla je Šoja.

Prema njenim riječima, Paravinja se u RS tereti za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i za njim je sud na Sokocu raspisao centralnu potjernicu. Maloljetnoj Antoniji Bilić svaki trag se izgubio 7. juna kada se sumnja da je ušla u kamion koji je stopirala. 

U potragu za nestalom djevojkom u Hrvatskoj angažovano je 1.300 policajaca, pripadnika gorskih službi spašavanja, lovci, vatrogasci, a ispitano je 400 ljudi.

Iako je prvobitno objavljeno da je policijska potraga za Paravinjom obustavljena sa spuštanjem noći, nešto iza 21 sat, policajci su nastavili potragu i tokom noći.

U potragu za osumnjičenim uključilo se i stotinu lovaca iz lokalnog lovačkog društva. Navodno su se iz šume u kojoj se Paravinja krije začuli i pucnji.