Nestao 7. novembra
0

Potraga za nestalim Franom Kvesićem bez rezultata

FENA
Frano Kvesić
Frano Kvesić
Još nema nikakvih informacija o 43-godišnjem Frani Kvesiću iz Širokog Brijega, čiji je nestanak prijavljen 7. novembra ove godine.

Po naređenju koju je izdao Federalni štab civilne zaštite, ronioci Federalne policije izaći će sutra na teren gdje je posljednji put viđen Frano Kvesić. U naređenju se navodi kako se naređuje angažman federalne specijalne jedinice za spašavanje na vodi i pod vodom koja je formirana pri Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova da 16. novembra sudjeluje u potrazi za Franom Kvesićem.

Ista naredba upućena je Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova, Federalnoj upravi policije te MUP-u i Upravi civilne zaštite Srednjobosanskog kantona.

Do sada su u potrazi za nestalim Kvesićem sudjelovali ronioci Zeničko-dobojskog kantona, ronioci ronilačkog kluba "Neretva" iz Mostara, ronioci ronilačkog kluba "Buk" iz Banja Luke, pripadnici gorskih službi spašavanja SBK-a, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona te pripadnici Gorske službe iz Bugojna, koji su pretraživali dio uz magistralnu cestu Jajce-Banja Luka.

U kriminalistički dio istrage jučer su se uključili i pripadnici MUP-a Federacije BiH. Većina istrage koja se do sada vodila za nestalim Kvesićem bila je na inicijativu porodice i prijatelja. Veliku pomoć pružila je i tvrtka MCI d.o.o., u kojoj je nestali Kvesić radio.

Podsjetimo, nestanak Frane Kvesića prijavljen je u ponedjeljak, 7. novembra. MUP Zapadnohercegovačkog kantona moli sve građane ako imaju bilo kakvu informaciju o ovom slučaju da se jave na brojeve telefona (039) 705-854, 705-640, ili 803- 808.

Kvesić je visok je oko 186 cm i težak oko 95 kg, a prema raspoloživim saznanjima na put je krenuo odjeven u traperice i džemper tamne boje.