Crna hronika
11

Posljednja razbojništva uznemirila građane Bugojna

FENA
Sinoć u 20.10 sati u PS Bugojno obratila se A.A. (18) iz toga grada i prijavila da je oko 19.00 sati fizički napadnuta od strane nepoznatih osoba u haustoru zgrade u Sultan-Ahmedovoj ulici.

Prilikom napada djevojka je zadobila povrede u predjelu glave, uslijed kojih je određeno vrijeme bila bez svijesti. Kasnije je primjetila da joj iz torbice nedostaje novac u iznosu od oko 600 KM. Povrijeđenoj je pružena prva pomoć u Bolnici u Bugojnu, gdje je zadržana na posmatranju.

Uviđaj, kao i druge istražne radnje na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog djela preduzimaju službenici odjela Kriminalističke policije PU Bugojno, saopćeno je iz MUP-a SBK-a.

Nedugo nakon ovog, zabilježeno je novo razbojništvo. U 20.50 sati u PS Bugojno obratio se N.G., rođen 1953. iz Bugojna, i prijavio da je u svom ugostiteljskom objektu u ulici Nugle napadnut od strane tri nepoznate maskirane osobe.

Tom prilikom je povrijeđen a sa vrata mu je otrgnut zlatni lančić i skinut prsten sa ruke.

Nakon izvršenog krivičnog djela izvršioci su se udaljili u nepoznatom pravcu, a uviđaj su izvršili službenici OKP PU Bugojno.

Svim policijskim patrolama izdana je naredba pojačane kontrole osoba s ciljem pronalaska osumnjičenih, a u toku su i druge istražne radnje na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela.