Tuzla
0

Poslanik SDP-a verbalno napao novinarku RTV Slon

FENA
Foto: San.ba
Foto: San.ba
Poslanik SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona Refik Ahmedinović nenajavljeno je jutros upao u prostorije RTV Slon u Tuzli i verbalno napao novinarku Editu Muharemagić, saopćio je glavni i odgovorni urednik te RTV kuće Damir Đapo.

U saopćenju se navodi da je Ahmedinović pitao novinarku da li je ona poslala faks njemu kao predsjedniku komisije sa zahtjevom da odgovori na pitanja o radu te komisije.

Pitao ju je zašto je poslala faks, zašto ga nije nazvala telefonom, nakon čega su uslijedile optužbe i uvrede, te prijetnje da će je prijaviti direktoru, Skupštini TK, Antikorupcijskoj komisiji, mašući pritom plavom kovertom koju je držao u ruci, stoji u saopćenju.

"Novinarka Muharemagić je pokušala objasniti Ahmedinoviću da je riječ o standardnoj proceduri slanja dopisa, na što se on nije obazirao i nastavio je s galamom. Sve se dešavalo pred dva novinara u redakciji RTV Slon“, navodi Đapo.

Novinarka Muharemagić zamolila je Ahmedinovića da sve što ima da kaže učini to pred kamerom, ali je on to odbio povišenim tonom, kaže se u saopćenju.

O svemu su obaviješteni pripadnici MUP-a TK koji su došli na mjesto događaja i sačinili službeni zapis. Trenutno prostorije RTV Slon osiguravaju pripadnici policije.