Tragična priča
235

Posjetili smo Cigiće kod Širokog Brijega: Tuga i jecaji nakon smrti brata i sestre

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Nakon tragedije u kojoj su danas stradali brat i sestra Antonio Z. (24) i Ivana C. (37), u selu Cigići kod Širokog Brijega zavladala je tuga. Upravo tu se odigrala ova tragedija. Riječ je o selu u sastavnom dijelu naselja Dobrkovići kod Širokog Brijega.
Kako smo objavili, njih dvoje su smrtno stradali od posljedica trovanja plinom, a nesreća se desila nešto iza 18 sati prilikom čišćenja bunara u ovom mjestu.

Reporter portala Klix.ba posjetio je ovo mjesto gdje smo razgovarali s članovima njihove porodice i susjedima. Suze na licima svih onih koji su ih poznavali.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Iza tragično preminulih ostalo je ukupno četvero maloljetne djece. Priča koju su nam ispričali očevici teško da može biti tragičnija.

"Oboje su otišli da čiste bunar. Taj prostor je valjda bio dugo zatvoren pa su se formirali plinovi. Vjerovatno je bilo manjak zraka. Počeli su ispumpavati vodu. Antonio je prvo ušao i odmah se onesvijestio. Nakon toga je krenuo Ivan, Ivanin muž kojem se isto desilo. Vidjevši to, Ivana ga je pokušala izvući i onda je i sama završila u bunaru u vodi kao i njen brat", ispričala nam je njihova susjeda.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Ona je rekla da je Ivan, zahvaljujući činjenici da ga je supruga uspjela donekle izvući iz bunara, preživio iako se i on bio onesvijestio.

Inače, Ivan C. je primljen na reanimaciju i anesteziju Sveučilišne Kliničke bolnice Mostar i nalazi se u stabilnom stanju.