Crna hronika
57

Porodice studenata se uputile prema Mostaru, još uvijek nemaju potvrdu da su im djeca poginula

Klix.ba
Foto: ISS Mostar
Foto: ISS Mostar
Porodice četvero mladih studenata još uvijek nisu dobile potvrdu da su im djeca poginula na povratku kući iz Mostara.

Jutros je nastavljena ronilačka potraga za tijelom četvrtog nastradalog u tragediji koja se u subotu ujutro dogodila sjeverno kod Mostara kada je vozilo, u kojemu se nalazilo pet studenata iz Vinkovaca, sletjelo u Neretvu.

Otac i brat 20-godišnje T.V. iz Trnave nedaleko od Đakova već su oko podneva krenuli prema mjestu na kojem se dogodila strašna nesreća, a ostali ukućani nisu bili raspoloženi za razgovor s predstavnicima medija.

N.U., očuh 20-godišnjeg D.R. iz Đakova rekao je za Jutarnji.hr da oni još uvijek ne žele vjerovati da je D. poginuo "iako se 90 posto informacija poklapa."

"Čuli smo se u petak navečer i rekao nam je da kreću u subotu oko 9 sati, ali nije nam rekao s kim tačno ide. Samo je kazao da se vraća s prijateljima, a što je najgore ovo mu je bilo prvi put da se iz Mostara vraćao automobilom", rekao je očuh 20-godišnjaka.

On je dodao da još uvijek nema nikakvu konkretnu ni službenu informaciju, te da ih policija još uvijek nije kontaktirala.

D.R. je inače u Mostaru studirao na Agroturističkom fakultetu, a T.V. studij socijalnog rada.

Službenu informaciju nema ni porodica V.B. (24) iz Donjeg Novog Sela kod Nijemaca te A.Š. (22) iz Komletinaca. Porodica S.B. (21) iz Đakova koji je uspio preživjeti pad automobila u vodu također je otišla u BiH po njega. Jutarnji je ispred kuće zatekao njegovog rođaka koji im je rekao da se čuo s njim.

"Ispričao mi je da je uspio u zraku, dok je automobil padao u vodu, otvoriti vrata i iskočiti iz vozila. Upao je u vodu i isplivao. To je sve što znam. Njegovi su odmah otišli po njega", rekao je rođak preživjelog S.B.