Crna hronika
27

Porodica traži maloljetnu Anelu Turulja iz Goražda, ona javila da se udala

Klix.ba
Maloljetna Anela Turulja iz Goražda nestala je jučer u predvečernjim satima, a porodica od tada ne zna ništa o njoj. Nestanak je prijavljen goraždanskoj policiji.

Petnaestogodišnjakinja je porodičnu kuću u Goraždu napustila u jutarnjim satima jučer, a porodici je kazala da ide kod zubara, gdje je prema informacijama koje smo dobili od njene majke i bila.

Nakon toga je provela neko vrijeme s prijateljicom, a od 18 sati joj se gubi trag. U 18 sati je također poslala SMS poruku majci da se udala, ali porodica ne vjeruje u to.

"Prijavila sam njen nestanak policiji sinoć u 21 sat, a javila sam im i to da sam dobila informaciju kako su je navodno vidjeli u autobusu za Sarajevo. Ja u Sarajevu imam roditelje i sestru, ali ona kod njih nije došla. Također ne vjerujem u priču da se udala, jer koga god sam pitala od njenih prijatelja, svi su kazali da nije imala momka", kazala je za Klix.ba majka ove djevojčice Ifeta Turulja.

Prijatelj djevojčice s kojim smo razgovarali također kaže da ne vjeruje u to da se udala, a porodica moli sve koji je vide ili imaju bilo kakve informacije da jave policiji. Ona se navodno jučer raspitivala kod nekoliko prijatelja koliko košta autobuska karta do Sarajeva.

U MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i nakon dugotrajnih razgovora i poziva na nekoliko brojeva nismo uspjeli dobiti bilo kakvu informaciju, jer nekima to "nije nadležnost", drugi pak "ne znaju ko bi mogao dati informaciju", a treći su na godišnjem odmoru i tako redom.