Carla Siegner na sigurnom
0

Porodica osumnjičenih za zlostavljanje Njemice napušta selo

Piše: D. Brkić
Majka zlostavljane djevojke (Foto: AFP)
Majka zlostavljane djevojke (Foto: AFP)
Carla Siegner, njemačka državljanka za koju niko pouzdano ne zna koje je godište, jer nema nikakvih dokumenata, uspješno se oporavlja u sigurnoj kući na području Tuzlanskog kantona, nakon što su je službenici PU Kalesija pronašli 17. maja izgladnjelu, iscrpljenu i isprebijanu u jednoj od šuma u blizini kuće Milenka Marinkovića, u zaseoku Karavlasi kod Kalesije.

Mještani susjednog Gojčina, prije svih Sead Makalić, optužili su bračni par Milenka (52) i Slavojku (45) Marinković za višegodišnje torture, psihičko i seksualno zlostavljanje Carle Siegner. Nakon hapšenja Milenka i Slavojke Marinković, Općinsku sud u Kalesiji je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK odredio mjeru jednomjesečnog pritvora.

"Istraga i dalje traje i to je jedino što vam mogu reći u ovom trenutku. Ukoliko bude podignuta optužnica i dokazana krivica, Milenko i Slavojka će biti suočeni sa kaznom zatvora od dvije do osam godina", kaže glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

Sead Makalić je nekoliko puta obavještavao policiju o monstruoznim radnjama u kući Marinkovića. U prijavi je Sead Makalić naveo kako je Carla silovana od osme godine života, a Marinkovići su joj nanosili teške tjelesne povrede, lomili prste i stavljali vreo nož pod vrat. Navodi njegove prijave se i dalje provjeravaju.

S druge strane, članovi porodice Marinković su, nakon hapšenja Milenka i Slavojke, odlučili napustiti zaselak Karavlasi. Najprije je porodičnu kuću napustio Darko, sin Slavojke i Milenka, a danas su put Bijeljine krenuli kćerka Monika i njen suprug Luka te rodica Draginja Vasiljković.

U ispitivanje cijelog slučaja su se, osim Kantonalnog tužilaštva TK i MUP-a TK, uključili i službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), INTERPOL-a, a nezvanično saznajemo kako cijeli slučaj pomno istražuju i njemački pravosudni organi.