Dvije u osam dana
2

Ponovo bačena bomba u sarajevskoj ulici Arapova, zapaljen automobil

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Stanovnike ulice Arapova u sarajevskom naselju Medrese ponovo je uznemirila eksplozija koja se dogodila u poslijepodnevnim satima ponedjeljka.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, nije bilo povrijeđenih osoba, ali je izbio požar na putničkom motornom vozilu marke Nisan Patrol koji je u vlasništvu T. F. iz Sarajeva.

Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Uviđaj će danas obaviti pripadnici MUP-a KS i ovlašteni sudski vještak PPZ-a.

Ovo je druga eksplozija u istoj ulici u razmaku od osam dana. Podsjetimo, 19. septembra je bačena bomba na dvorište porodične kuće vlasnika T. E. Srećom, nije bilo povrijeđenih.

Policijski službenici I PU su zbog ovog krivičnog djela uhapsili Z. Dž., rođenog 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela izazivanja opće opasnosti i ugrožavanja sigurnosti, odnosno da je aktivirao bombu. Izvršenim pretresom stana koji Z. Dž. koristi na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađen je i oduzet pištolj marke 'Zoraki' s okvirom bez municije i mobilni telefon.