Naselja Šip i Čengić Vila
48

Policijska akcija u Sarajevu zbog ubistva Miloša Ostojića

Piše: M. N.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo večeras su na području Sarajeva izvršili policiju akciju, a u vezi s ubistvom Miloša Ostojića.

Komesar MUP-a KS Mevludin Halilović potvrdio je za Klix.ba da se vrše određene provjere po zahtjevu Policijske uprave Istočno Sarajevo.

"Za sada niko nije uhapšen", kazao nam je Halilović.

Prema nezvaničnim informacijama, akcija je sprovedena u sarajevskim naseljima Šip i Čengić Vila.

Ranije je privedeno više osoba koje se dovode u vezu s ovim krivičnim djelom, ali su sve osobe nakon saslušanja puštene.

Podsjećamo, Ostojiću su 1. januara oko 23.05 sati, u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanesene teške tjelesne povrede, od kojh je nedugo zatim preminuo u bolnici u Istočnom Sarajevu. Očevici u kazali da je Ostojić ubijen u sačekuši iz automobila ispred ugostiteljskog objekta.

Dan kasnije ispred Ambasade SAD-a u Sarajevu dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su povezane s ubistvom. Iz MUP-a RS kasnije je saopćeno da je na području Istočnog Sarajeva uhapšeno više osoba, te da je na području Istočnog Sarajeva pronađen zapaljeni Golf 5 koji se također može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.