Krivolov
198

Policijska akcija na jezeru Modrac: Uhapšene tri osobe, oduzete mreže i čamac

Piše: A. K.
Foto: U.G. Bistro
U policijskoj akciji koju su jučer na priobalnom području jezera Modrac u Živinicama proveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove u Tuzli uhapšene su tri osobe koje su osumnjičene za nelegalan lov ribe, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako saznajemo u MUP-u TK, akciju su proveli pripadnici Uprave policije Tuzla, Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice i inspektori Uprave za inspekcijske poslove TK, a po naredbi Općinskog suda u Živinicama.

Tom prilikom su izvršeni pretresi stambenih prostorija i šupa koje se nalaze na obali jezera Modrac, na dijelu koji pripada općini Živinice.

U ovoj akciji su uhapšene tri osobe, odnosno 37-godišnji E. D., 57-godišnji A. G. i 34-godišnji M. N. nastanjeni na području Živinica, a koji su ujedno i vlasnici pretresenih objekata i oni će danas biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

Također, zaplijenjene su i 53 mreže koje su korištene za krivolov te pet metalnih čamaca.

Inače, članovi nekoliko ribarskih udruženja iz TK već duži vremenski period su upozoravali na nelegalan lov ribe koji se obavljao na području modračkog jezera, a nadležni su sada krenuli u veliku akciju koja ima za cilj sprečavanje obavljanja nelegalnih radnji.