Policiji prijavljeno silovanje maloljetne Zeničanke, uhapšen 45-godišnjak

Policiji prijavljeno silovanje maloljetne Zeničanke, uhapšen 45-godišnjak
58
Klix.ba
24.5.2019. u 16:42
22
komentara
58

dijeljenja
Policiji prijavljeno silovanje maloljetne Zeničanke, uhapšen 45-godišnjak Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (Foto: E. M./Klix.ba)
Građani Zenice su u šoku zbog informacije koja se pojavila u javnosti da je 45-godišnjak D. S. imao bludnje radnje s maloljetnom Zeničankom u svom stanu u zeničkom naselju Crkvice.
Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić je kazala da je odmah po prijavi 45-godišnji Zeničanin uhapšen i sproveden u policijsku stanicu gdje su obavljene istražne radnje nakon čega je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Naime, D. S. je prema za sada nepotvrđenim informacijama od institucija koje se bave ovim slučajem, maloljetnu Zeničanku pozvao u stan kako bi mu pomogla u korištenju mobitela te je silovao, a slučaj policije je prijavio otac djevojčice.

Iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona su kazali da prema evidencijama ove institucije postoje osnovi sumnje da je 8. maja izvršeno krivično djelo "ludnje radnje" koje je počinio D. S. nad maloljetnom Zeničankom (identitet poznat redakciji portala) te da je predmet u fazi istrage.

"Nakon analize prikupljenih dokaza donijet će se tužilačka odluka", dodali su iz Tužilaštva ZDK.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...