Policija: Uspješno osigurana tri javna skupa tokom vikenda u Sarajevu

Policija: Uspješno osigurana tri javna skupa tokom vikenda u Sarajevu
43
A. P.
8.9.2019. u 14:40
28
komentara
43

dijeljenja
Policija: Uspješno osigurana tri javna skupa tokom vikenda u Sarajevu Foto: D.Ć./Klix.ba
Tokom ovog vikenda, u dane 7. i 8. septembra 2019. godine policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uspješno su planirali i realizovali osiguranje javnih skupova održanih u organizaciji Udruženja građana "Svjetlo", kao i Udruženja građana "Inicijativa Iskorak".
Također, Uprava policije je, u saradnji i uz pomoć drugih policijskih i sigurnosnih agencija (Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela BiH, Federalnom upravom policije, te kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova: Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Bosansko-podrinjskog kantona), uspješno planirala i realizovala osiguranje javnog skupa pod nazivom: "Ima izać' - prva Bh. Povorka ponosa", koja je izazvala veliki interes i pažnju javnosti te je, sa sigurnosnog aspekta, bila jedan od izuzetno zahtjevnih javnih skupova visokog rizika, naveli su iz policije.

Ovom prilikom građanima i posjetiocima glavnog grada Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo uputili su izraze zahvalnosti za razumijevanje i podršku u provođenju aktivnosti koje je realizovala Uprava policije uz pomoć i saradnju sa partnerskim policijsko-sigurnosnim agencijama.

"Policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zahvaljuje navedenim agencijama i njihovim predstavnicima na profesionalnoj podršci prilikom vršenja poslova i zadataka, uz čestitke svim policijskim službenicima i uposlenicima koji su učestvovali u provođenju planiranih aktivnosti, te poziva predstavnike svih policijsko-sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini da nastave sa uspješnom i aktivnom saradnjom i tokom narednog perioda, s ciljem stvaranja što povoljnijeg sigurnosnog ambijenta za sve građane i posjetioce u našoj zemlji", navedeno je u saopćenju MUP-a.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...