Teška krađa
11

Policija uhapsila provalnika koji je opljačkao stan mostarskog imama

Piše: R. D.
Policijska uprava Mostar u ponedjeljak je uhapsila osobu inicijala B. B. (1999.) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih djela "teške krađe" na području grada Mostara te da je opljačkao i stan mostarskog imama Harisa ef. Pobrića.

"Provedenom kriminalističkom istragom Odjela kriminalističke policije PU Mostar, osumnjičenog se tereti za jedanaest provalnih krađa u trgovačke radnje, preduzeća, porodične kuće i stanove, kao što su Konzum, Best, Torlo, MFM, Niz, Solvej, ali i stan Islamske zajednice koji koristi imam Pobrić i dvije porodične kuće. Isto tako kriminalističkom istragom je utvrđeno da je u vršenju provalnih krađa osumnjičenom pomagala maloljetna osoba protiv koje će biti podnesena prijava u skladu s važećim propisima za maloljetne osobe", saopćili su iz MUP-a HNK.

Dio predmeta koji potječu iz provalnih krađa je pronađen i bit će vraćen vlasnicima, a protiv osumnjičenih će biti podnesen Izvještaj o izvršenom kaznenom dijelu Kantonalnom tužilaštvu HNK Mostar.

Podsjećamo, prošle sedmice u naselju Podhum opljačkan je stan mostarskog imama Harisa ef. Pobrića i tom prilikom je pričinjena znatna materijalna šteta.