U toku krim. obrada
98

Policija uhapsila muškarce koji su teško ranili 35-godišnjaka u Gračanici

A. K.
Policija je uhapsila trojicu muškaraca (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija je uhapsila trojicu muškaraca (Foto: A. K./Klix.ba)
Policija iz Gračanice pronašla je i uhapsila trojicu muškaraca koji su osumnJičeni za teško ranjavanje 35-godišnjeg N.DŽ. u mjestu Soljanuša.
Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da su operativnim radom na terenu pronađeni i uhapšeni 32-godišnji A.H., 27-godišnji D.M. i 23-godišnji K.T. svi sa područja Gračanice.

Prema riječima Kapidžić, oni se sumnjiče da su sinoć izvršili nasilni ulazak u kuću te da su ispalili više hitaca u 35-godišnjeg N.Dž., nakon čega su se udaljili s mjesta događaja.

Povrijeđeni N.Dž. je hospitaliziran u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje mu je ustanovljen stepen povreda i više prostrelnih rana.

Glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović za Klix.ba je potvrdila da se pacijent N.Dž. nalazi u jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju sa povredama abodmena i donjih ekstremiteta, naglasivši da je u stabilnom stanju te da samostalno diše.

Trenutno se nad uhapšenima vrši kriminalistička obrada.